Reizigersadvisering

Als men een verre reis gaat maken hoopt men zo goed mogelijk beschermd te worden tegen ziekten die heersen in de (sub)tropen. De adviezen die een reiziger krijgt zijn gebaseerd op de landelijke richtlijnen van het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering).

In Huisartsenpraktijk de Rooij is een, door de LCR geregistreerde, reizigersgeneeskundig huisarts en een gespecialiseerde assistente aanwezig die deze adviezen kunnen verzorgen. Het is natuurlijk van belang om de individuele omstandigheden van iedere reiziger en de aard van de reis bij een advies te betrekken.

Als voorbereiding op uw reis is daarom een online vragenlijst ontwikkeld. Wilt u deze vragenlijst zo gedetailleerd mogelijk invullen en versturen. Dit om zo exact mogelijk te weten welke vaccinaties en eventuele malariabescherming er in uw geval nodig zijn. Nadat de verwerking van uw vragenlijst heeft plaatsgevonden ontvangt u een bericht dat u een afspraak kunt maken met de assistente.

Voorafgaande aan uw gesprek met de assistente heeft zij uw geplande reis reeds besproken met de arts. Uw eerdere vaccinaties worden beoordeeld op hun geldigheidsduur. Tevens komen andere zaken aan bod die mogelijk van toepassing zijn bij uw specifieke reis. Denk daarbij aan: muggen, teken, diarree, hoogteziekte en rabiës(hondsdolheid). Ook adviseren wij wat u in uw reizigersapotheek (zeker ook voor meereizende kinderen) kunt meenemen. Aansluitend aan het gesprek kunnen de vaccinaties direct aan u toegediend worden. Daarnaast zal de assistente, indien nodig, een vervolgafspraak met u maken.

Onze dienstverlening kent enkele spelregels:

  • U dient zich, i.v.m. zorgvuldige bescherming, liefst 6 weken voor vertrek te melden.
  • U dient het reizigersformulier (de vragenlijst) zo volledig mogelijk in te vullen.
  • De kosten verbonden aan adviseren en vaccineren bedragen € 27,00 per persoon. Voor meereizende kinderen brengen wij € 17,00 in rekening. Een Internationaal Bewijs Inentingen, ook wel het 'gele boekje' genoemd (vaccinatie-paspoort), kost € 3,00 per persoon. Wij vragen u deze bedragen contant te voldoen. U kunt bij ons NIET pinnen.
  • De kosten van de vaccins en eventuele malariapillen dient u te voldoen bij de apotheek.
  • De totale kosten aangaande reisadvisering en vaccins kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw pakket worden de kosten door uw verzekeraar geheel, gedeeltelijk of niet vergoed.